Polgármesteri köszöntő

Tisztelettel köszöntjük honlapunkon a községünk iránt érdeklődő,

az ide látogató, vagy ide utazni szándékozó kedves vendégeinket,

községünk polgárait!

 

Szeretnénk a weblappal egy átfogó képet mutatni a falunkról és minél több információt közölni. Ismerjék meg Önök is Maklár Múltját és Jelenét.

Maklár egy Heves megyei község, a Bükk Alföldbe simuló legdélebbi nyúlványai között fekszik, az Eger és Körzete Kistérség tagja. A jelen korban egy kellemes városkörnyéki település barátságos faluképpel. A környékbeli jelentősebb városok, üdülőhelyek mind közúton, mind vasúton könnyen elérhetők. Községünk repülőtérrel rendelkezik. Egertől déli irányban 10 km-re, Füzesabonytól 4 km-re északra fekvő település. Az Egerszalóki hőforrás 15 km-re, a Tisza-tó 40 km-re elérhető. Alsóbbrendű közúton és a Füzesabony - Eger - Putnok vasútvonalon közelíthető meg. Az M3 autópálya a településtől 5 km-re található. A falut az Eger-patak szeli ketté, itt válik ki belőle a Rimának nevezett árapasztó-csatorna. A település infrastruktúrája teljesen kiépített. A lakók nyugalmát összeszokott, eredményes polgárőrség vigyázza. A település hagyományosan mezőgazdasági területen fekszik. A térségben sok gyümölcsös is található, ahol almát, sárga- és őszibarackot termesztenek. A község szőlőültetvényeiről kerül ki a híres Eger környéki borok egy része.

Jelentős történelmi emlékekkel rendelkezik, feltárások során bronzkori leleteket és egy temetőt találtak. Szintén jelentős szerepet kapott községünk az 1552-es török ostrom idején, mikor az Egert támadó ellenséges csapatok itt táboroztak. A középkorban többször elpusztult a falu, de később újra benépesült. Jelenleg 2500 lakosa van.

A menük között lapozgatva elolvashatják a község legfrissebb híreit, megismerkedhetnek az önkormányzattal, a falu életével, sportjával, a világ- és Európa-bajnok kötélugró csapattal. Ismertetőinket képek egészítik ki. Innen értesülhet a rendezvényekről, amelyek egy része már hagyománnyá vált. Nézzék meg a korábbi eseményekről készült beszámolókat, képeket, videókat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket.

 

Közadattár

Magyar Államkincstár

Maklár Község régi weboldala

 

Támogatók

Új Magyarország

 

 Maklár-Nagytálya Televízió 

 

 

 

 

 

 

Bejelentkezés

TiGeRSoft weboldal készítés
Weboldal készítés