Elindult a KönyvtárMozi program

konyvtarmozi pl 20150908 csinibaba 1200px

Elindult a KönyvtárMozi program

Együttműködési megállapodást írt alá a KönyvtárMozi elnevezésű projektről az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, a Magyar Művészeti Akadémia, a Kecskemétfilm Kft., a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet, a Nemzeti Audiovizuális Archívum és a Dunatáj Alapítvány képviselője 2015. október 5-én a 10. Országos Könyvtári Napok budapesti sajtótájékoztatóján.
A széleskörű összefogáson alapuló KönyvtárMozi projekt a magyar film és filmkultúra népszerűsítéséhez, a kistelepüléseken élők ismeretszerzéséhez, szórakozásához, közösségépítéséhez kíván hozzájárulni. A szándéknyilatkozatot aláírók törekvése, hogy az állami, a szakmai és a civil szervezetek együttes erővel tegyenek közös lépéseket a kulturális alapellátás kiszélesítése és a kulturális alapú közösségépítés terén. Az együttműködő intézmények célja, hogy a kulturális alapellátás részeként a magyar filmkultúra és annak értékei hozzáférhetővé váljanak a hazai könyvtári rendszeren keresztül.
 
 A KönyvtárMozi-hálózat kiépítése a tervek szerint az ötezer fő alatti települések könyvtáraiban alapszolgáltatássá teszi a vizuális kultúrához való hozzáférést.
 
SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT AZ ELSŐ FILMVETÍTÉSÜNKRE!

 

Közadattár

Magyar Államkincstár

Maklár Község régi weboldala

 

Támogatók

Új Magyarország

 

 Maklár-Nagytálya Televízió 

 

 

 

 

 

 

Bejelentkezés

TiGeRSoft weboldal készítés
Weboldal készítés