Oroján Sándor volt fejlesztési alpolgármester közleménye.

tornaterem

Kedves makláriak! Tisztelt Érdeklődők!

Maklár fejlesztésekért felelős alpolgármestereként azt vállaltam, hogy a település legjelentősebb problémáját, a tönkrement tornaterem felújítását közös munkával megoldjuk. Az elmúlt napokban jelentettük be: a Kormány 20 millió forinttal támogatja a felújítást. Így a maklári gyerekek és sportolók hamarosan a megújult sportlétesítményt használhatják. Szeptember 23-án megkaptuk a jogerős építési engedélyt a felújításra. Már csak a kivitelező kiválasztása van hátra és indulhat az építkezés.

Befejeződött a TOP-os fejlesztési javaslatok megfogalmazása, a prioritások felállítása is, így a munkámat elvégeztem, alpolgármesteri vállalásaimat teljesítettem.

Október 18-án új polgármestert választ Maklár. Munkám végeztével és a képviselő testülettel megkötött egyezségünk értelmében időszerűvé vált, hogy tiszta helyzetet teremtsünk a választások előtt. A választók jogos elvárása, hogy az új polgármester, az új feladatokhoz, új helyettest is választhasson magának.

Mint ismert, szeptember 25-én lemondtam maklári alpolgármesteri tisztségemről, amit az ellenzék botránykeltésre kíván felhasználni, ezért fontosnak tartom, hogy néhány tényt rögzítsek a hazugságokkal szemben.

A tisztségem betöltésével, az alpolgármesteri tiszteletdíjjal kapcsolatos ellenzéki rágalmak nemcsak alaptalanok, de méltatlanok is az elhunyt polgármesterrel, a jegyzővel és a képviselő testülettel szemben. Nem kétséges, hogy az elvégzett munkáért, a törvény kötelező erejéből fakadóan, a tiszteletdíjat a Jegyző mindannyiszor jogszerűen, és morálisan megkérdőjelezhetetlen módon utaltatta, a képviselő testület és a polgármester döntésének értelmében. Az egyértelmű jogi helyzetet megkérdőjelezni, hazugságokkal politikai támadást indítani méltatlan az elhunyt Polgármester emlékéhez, a képviselő testülettel szemben, és méltatlan a makláriakkal szemben is.

Megtiszteltetés volt Maklár alpolgármesterének lenni, örülök, hogy munkámmal megannyi apró sikerhez, és a tornaterem felújításával, a legjelentősebb helyi probléma megoldásához hozzájárulhattam. A jövőben új feladatokra kívánok koncentrálni, de ettől függetlenül, bármilyen feladatot végezzek is, mindig részt fogok venni Maklár fejlődésének előmozdításában. A következő polgármesternek és alpolgármesternek pedig sok sikert kívánok!

Oroján Sándor

Közadattár

Magyar Államkincstár

Maklár Község régi weboldala

 

Támogatók

Új Magyarország

 

 Maklár-Nagytálya Televízió 

 

 

 

 

 

 

Bejelentkezés

TiGeRSoft weboldal készítés
Weboldal készítés