A Felvidéken jártak a 7. osztályosok

hatartalanul forweb2A Határtalanul program támogatásával a felvidéken járt 18 maklári 7. osztályos diák. Megnézték Kassát, Szepes várát, Lőcsét, Késmárkot, Rozsnyót, a dobsinai jégbarlangot. Az iskola felvette a kapcsolatot a szádalmási magyar nyelvű alapiskolával, a gyerekek találkoztak az ottani 7. osztályosokkal, bemutatták egymásnak az iskolájukat, játszottak egy focimeccset.

A két nap alatt a diákok szórakozva tanultak, ráadásul lehetőségük volt megismerkedni néhány határon túl élő magyar kortársukkal is. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt Határtalanul pályázat segítségével valósult meg.20150519 140857

A kirándulásról készült videó megnézhető itt: https://www.youtube.com/watch?v=YqLPmu3KZYU

A diákok véleménye: „Szádalmáson is jól éreztük magunkat, ők is magyarok, nagyon aranyosak voltak velünk, és sok mindenkivel megismerkedtünk. Rozsnyón rengeteg magyar ember volt, a legtöbb helyen értettek minket, sőt a főtéren magyar zene szólt."

„A jégbarlang után Szádalmásra mentünk, sok információt tudtunk meg, inkább nem írom le, mert ahhoz kevés lenne a lap. Rozsnyón LGT szólt egy háborúellenes tüntetésen a főtéren. Rozsnyó is szép volt. Hál' Istennek, még sok ember beszél magyarul."

„Mikor hazaértünk és leszálltunk a buszról, mindenki vissza akart menni Szlovákiába és folytatni az osztálykirándulást. Én is így voltam vele. Visszagondolva is így látom: nagyon tetszett, jó volt minden, és még mindig visszamennék."

Keszthelyi Valéria

Közadattár

Magyar Államkincstár

Maklár Község régi weboldala

 

Támogatók

Új Magyarország

 

 Maklár-Nagytálya Televízió 

 

 

 

 

 

 

Bejelentkezés

TiGeRSoft weboldal készítés
Weboldal készítés