Télűző ovigaléria a Napsugár Óvodában

,,Síppal, dobbal, nádi hegedűvel'' Hangszer kiállítás 2015. február 26- 27-ig

Igaz, hogy a farsangi időszak már elmúlt, de az óvodában a gyerekek, most búcsúztatják a telet. Hangszer kiállítással és Télanyó elégetésével várjuk a tavasz érkezését.

A néphit szerint a télűzést a zajos hangkeltés kísérte. A kiállítás célja, hogy a gyermekek a magyar népzene világáról ismereteket szerezzenek a különböző hangszerek megismerésével.
A megnyitót 2015. február 26-án tartottuk, melyen Vámosi László, Andornaktálya Polgármesterének lenyűgöző hangszeres bemutatóját láthatták és hallhatták a gyerekek. A Kis Katica Csoportosok Naphívogatót és esőhívogatót énekeltek, amit saját készítésű hangszereikkel a recegtetővel kísértek.
A hangszer kiállítás tárgyai között húros, ütős, billentyűs, fúvós hangszerek mellett, a magyar népi hangszereken kívül, más népek népi hangszereit is megtaláljuk: balalajka, mexikói pánsípok, rumbatökök, tam-tam dob.
Néhány házi készítésű hangszer is helyet kapott a kiállításon, melyek a kreatív gyermek kezek alkotásai.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk az óvodába a kiállítás megtekintésére, amelyre óvodai nyitva tartás ideje alatt a fent nevezett két napon van lehetőség február 26-27.

Közadattár

Magyar Államkincstár

Maklár Község régi weboldala

 

Támogatók

Új Magyarország

 

 Maklár-Nagytálya Televízió 

 

 

 

 

 

 

Bejelentkezés

TiGeRSoft weboldal készítés
Weboldal készítés